Porträttfoto

Stephanie är en mästare på att få dig att slappna av. Inkännande och superproffsig.
Anna-Karin Hedlund
Kommunikation & Ledarskap

Porträttfoto – inte så läskigt som du tror!

När jag är på porträttfotouppdrag känner jag mig ibland som en tandläkare – folk hälsar med “Åh, det här är det värsta jag vet!” Haha, jag har fullt förståelse… och har precis bytt ut min egen porträttbild för första gången på 8 år, ehem. Men precis som förhoppningsvis din tandläkare har jag “perfected my bedside manner”. Jag kommer ge dig massor med hjälp och direktiv under fotograferingen, guida dig med poseringen och få dig att slappna av.

Det viktigaste för mig är att din porträttfotografering har en härlig och trygg stämning. Allt du kan vara orolig över har jag med största chans stött på förut. Låt oss kika på en liten lista:

Knowledge is power

Hur går en porträttfotografering till?

Förberedelser

Vi börjar med att prata om vad du behöver ha bilden till, vilka känslor den ska förmedla och vad som passar din branding och storytelling. Därefter bestämmer vi om vi ska ta en porträttbild med studiobakgrund eller en porträttbild i miljö, och vad som blir bästa bakgrunden i så fall. Innan fotograferingen pratar vi om kläder och styling, du får även en checklista via mail så du kan förbereda dig.

Fotograferingsdags

Jag börjar med att ljussätta ca en timme innan det blir allvar för dig, ljussättningen är en viktig del av en lyckad porträttfoto och beroende på var vi fotar bygger jag ljussättningen från scratch med blixtar eller jobbar med blixtarna så de förbättrar det befintliga ljuset. Innan vi sätter igång får du lite transparent puder av mig (man blänkar alltid mer på bild än i riktiga livet) och kanske möter min hårspray och borste. Vi kollar över dina kläder och eventuella outfitbyten. Nu kommer den roligaste delen, vi börjar fota! Jag guidar dig igenom olika poseringar och uttryck och tar hand om dina nerver. Mitt mål är att du har en hel del olika bilder att välja mellan när vi är klara. När vi har fotad ett litet tag kollar vi tillsammans igenom bilderna direkt på plats för att se vad vi tycker blev bra, om det är nånting vi vill förbättra eller några uttryck vi vill lägga till. Vi fotar tills vi känner oss nöjda!

Efter fotograferingen

Nu gör jag i ordning en urvalssajt med dina och mina favoriter. Du väljer vilka bilder du vill ha efterbehandlade och om det känns tufft så hjälper jag dig gärna med urvalet. Dags för efterbehandlingsmagi! Jag ställer exponering, färger, kontrast och yes, det blir photoshop. När vi har en bra ljussättning som grund behövs det bara lite finslipning. Mängden ögonringar bestämmer vi efter hur krävande ditt jobb är, man ska inte se för återhämtad ut eller hur ; ) Du får de färdiga bilderna levererade via wetransfer, högupplösta för tryck och webanpassade i dem formaten du behöver. Bilderna brukar vara klara inom ca 2 veckor efter att du har gjort ditt urval, men om du har ett specifikt tidsschema du behöver hålla dig till går det alltid att lösa!

En bra bas eller stora kitet för din marknadsföring

Priser och paket

Framför studiobakgrund eller i miljö

Porträtt Bas: Företagsporträtt

Porträttklassikern! I USA kallas det för headshot och jag kallar det för bilden-som-inte-slår-fel. Den är en bra bas för din website och social media. Vi pratar om dina behov och vad du vill uttrycka. Jag hjälper dig hitta rätt bakgrund och fotomiljö. Sen fotar vi! Jag hjälper massor med poseringen och är expert på att få dig att slappna av.

Pris 4 900 kr (ex moms) inkl 3 färdiga bilder. 

Bilder på ert team eller företag

När ni är flera

Behöver ni ta porträttbilder på ert företag eller team? Kontakta mig så börjar vi med att planera upplägget. Jag kommer gärna till er eller er event och riggar studio eller ljus på plats men vi kan även fota i fotostudio. Fototid per person brukar ligga mellan 5 – 20 minuter beroende på omständigheterna men blir oftast lagom runt 10 minuter. Efter fotograferingen får ni en webbgalleri med de bästa bilderna som ni kan välja ifrån.

Startpris per fototillfälle är 3000 kr (ex moms) + pris per pers inkl 1 färdig bild 800 kr (ex moms)

Personal branding bilder

Porträtt Mellan: Lifestyle porträtt – ta din storytelling till nästa nivå!

Du vill ha bilder på dig själv som verkligen fångar din personlighet – och därför tycker du din favoritkaffekopp ska vara med på bild, när du samtidigt rider genom en sommarlandskap i solnedgången på din glittrande enhörning, kläd i kläderna som du känner dig mest som dig själv i, ja det råkar vara nallebjörnspyjamasar men de är bara så DU!

Överdriver jag? Kanske? Men bara fantasin sätter gränserna ; )

En lifestyle porträttfotografering ger dig en bra grund om du behöver levande och inspirerande bilder på dig själv till din marknadsföring, webbsajt och sociala medier som facebook, instagram och linkedin. Syftet är att skapa en känsla för vem du är och berätta för dina kunder om dig själv och dina styrkor!

Det första vi gör när vi jobbar tillsammans är att prata om dina behov och vad som passar din storytelling och branding. Därefter bestämmer vi vilka känslor din porträtt ska förmedla och var och hur vi ska fota nånstans! Vi skapar även ett mood board på pinterest som du kan använda som vägledning framöver.

Pris 6900 kr (ex moms) inkl 5 färdiga bilder.

Gratis offert och konsultation

Kontakta mig

Vad vill du ha hjälp med? Skriv några rader så återkommer jag med en gratis offert!

Du kan även ringa mig på 0760267531 eller maila till hej@stephaniewiegner.com. Hör av dig så hjälper jag dig planera fotograferingen och guidar dig till vilken sorts bildmaterial passar dig.